Prijavi se za splavarenje! Kalendar splavarenja Šta treba da znate Kontakt
ALFA EXTREME splavarenje Lim 01.-03. jun 2007 El. pošta


Da ne bude da je ostalo samo na rečima, evo i zvanično: OVO JE BILA NAJBOLJA GRUPA KOJU JE ALFA TIM VODIO DO SADA NA SPLAVARENJE!

Na put je krenula manja grupa, ali od samog starta pozitivno naelektrisana i čvrsto rešena da se dobro provede. Dolazak na alipašine izvore je malo razbudio grupu, premda sam siguran da se posle tri dana avanture oni i ne seć‡aju da su uopšte bili na samom izvoru Lima! Verujem da gledaju sad slike i viču: "Da, da, jeste, i tamo smo bili!" Standardno za naša splavarenja, vreme do ulaska u vodu proveli smo u kafani na plavskom jezeru proveravajući da li loza koju imaju ima isti kvalitet kao i prethodnih godina.
Neposredno pre ulaska u reku niko nije imao predstavu šta mu se sprema...  A onda - vrištanje! Jače leva, 'ajmo desna, svi svi jako napred!!! Talasi su se ređ‘ali jedan za drugim, uzano korito reke na deonici plav - murino kao da je izmišljen za pumpanje adrenalina splavarima koji krenu od plavskog jezera. Splavari još nenaviknuti na činjenicu da čamci mogu da skaču i da ih voda konstantno zapljuskuje, su veći deo vremena proveli boreći se sa rekom, čamcem, ali u nekim trenucima i sa sobom prolazeć‡i kroz najbolju deonicu na Limu.

alipašini izvori alipašini izvori plavsko jezero

prvi dan prvi dan svi na plaži

U Murinu, dve ekipe su donele "fatalnu" odluku - da se nastavi dalje do Berana. To je rezultovalo sa još tri sata splavarenja koje je makar ekipa iz čamca u kom sam ja bio, teško podnela :)
To vreme Bodža i Boris su iskoristili marljivo šireć‡i šatore i postavljajuć‡i kamp, Željno iščekujući naš dolazak.
Drugi dan splavarenja i prolazak kroz buk tifran su svi jako dobro podneli. Atmosfera u čamcima mnogo bolja, što neki mogu slučajno povezati sa količinom alkohola ponetom iz Berana. Drugi dan je bilo svega - i pevanja i skakanja u vodu, jurenja drugog čamca peške kroz vodu, izbacivanja iz čamca, ringišpila, kupanja i veslanja po proleć‡nom pljusku. Ekipe su već bile homogenije, i dobar provod jednostavno nije mogao da izostane!

devojke božda i gojko sklapaju kamp grb

miroslav i čamci gvozdenija kroz berane tifran odozdo

berane berane dč kroz tifran

tifran tifran posle tifrana

gvozdenija tifran gvozdenija tifran mileva tifran

jefimija tifran kupanje mileva napreeeed

posle tifrana posle tifrana most ribarevina

stena iznad tifrana mileva u akciji odmor drugi dan i sale u pozadini

Naravno, jedna od posledica prekomernog korišć‡enja alkohola se može videti na prvoj slici ispod. Ljubimac publike, i cele grupe, čovek koji je već treću sezonu u ovom terminu s nama na splavarenju, naš Sale, je bio nešto veseliji od ostalih. Kako sam čuo, mesto ga nije držalo, već‡ su ga konstantno jurili po reci.

sale se vraća u život treći dan treći dan

kumanica kumanica kumanica

Treć‡i dan splavarenja smo iskoristili za obilazak manastira Kumanica, jednog od tri isceliteljska pravoslavna manastira u nas. Tu smo imali prilike da čujemo kratak istorijat manastira pre nego što smo nastavili našu avanturu rekom Lim.
A odmah posle manastira, kumanički buk i kumanička klisura, po meni najlepši deo cele trase splavarenja. U kumaničkoj klisuri ekipa Gvozdenije je uspela da izvesla i da uÄđe u pećinu, iz koje vidite sliku ispod. Zeta je posle kukao kako i posle tri godine splavarenja na Limu nije uspeo da čamcem uđe u peć‡inu. Ko zna, zna. Ko ne zna - pozer (vidi sliku ispod).

pećina marijola u tifranu ringišpil


A sada, SLIKE ZA WALLPAPER!!!  GVOZDENIJA I MILEVA IZBLIZA U TIFRANU!

gvozdenija mileva gvozdenija

Splavarenje smo završili u Brodarevu posle pređ‘enih preko 70 km reke u tri dana avanture.
Najbolja ste ekipa, svaka Äčast na učešć‡u i pozitivnoj energiji ispoljenoj u ova tri dana! Nadamo se da ćemo se još viđ‘ati!

Veliki pozdrav od Alfa tima!

 


Pokreće Rafting club Alpha team.