Prijavi se za splavarenje! Kalendar splavarenja Šta treba da znate Kontakt
Splavarenje Ibrom El. pošta

Iskoristite pogodnosti reke Ibar u proleće, krenite na ALFA splavarenje Ibrom!

Ibar je reka geografski najbliža Beogradu, a polazna tačka splavarenja, mesto Ušće se nalazi na 200km od Beograda. Splavari se 24km a u aprilu vodostaj je takav da deonicu Ušće - Maglič prođete za 1:30h!

Dvodnevni boravak na Ibru podrazumeva i obilazak manastira Studenica u kome se nalaze mošti Stevana Nemanje, zatim i obilazak starog grada Magliča iz XIII veka. Ti obilasci su potkrepljeni osim naravno splavarenjem, izvrsnom domaćom hranom i domaćom rakijom. Ima li čega boljeg od pečenja, proje, sira i kajmaka posle celog dana na vodi? Paa, nisam siguran!

Noćenje je u vidu privatnog smeštaja, mada ako ste probirljiviji, možemo organizovati i hotelski smeštaj po povoljnim cenama.

Ukoliko ste zainteresovani za ovakvo splavarenja molimo vas da to napomenete pri prijavi, jer su sva splavarenja na Ibru usled slabog interesovanja - jednodnevna.

Za 01. maj tradicionalno imam "Prvomajski uranak na Ibru" koji podrazumeva jednodnevno splavarenje na Ibru bez noćenja, sa povratkom istog dana za Beograd.

Na buku "grmčić" 2km od starta splavarenja praktikujemo body-rafting gde se niz grmčić spuštate samo u prsluku, što je poseban doživljaj za sve učesnike splavarenja.

 

 


Pokreće Rafting club Alpha team.