Prijavi se za splavarenje! Kalendar splavarenja Šta treba da znate Kontakt
Splavarenje rekom Lim El. pošta

Reka Lim je subjektivno najbolja reka za vrhunski doživljaj splavarenja!

Da bi se iz nje izvukao maksimum užitka potrebno je tempirati termin sa idealnim odnosom temperatura vazduha/vodostaj.  Vodostaj može varirati pola metra i preko noći, a što se temperature tiče, zna se da na Limu za tri dana možete doživeti sva četiri godišnja doba. Lim je jedinstvena reka, na kojoj uvek imamo tri dana splavarenja i dva noćenja. Pre samog splavarenja obilazimo predivne Ali Pašine izvore, odakle potok koji čini desnu pritoku reke Luče stiže do Plavskog jezera.

Lim izvire iz Plavskog jezera i omogućava vam tri konceptualno različita dana splavarenja. Prvi dan splavarenja od Plava do Murina (10km) ili od Plava do Berana (24km) je po nama najbolja deonica za rafting na Balkanu. Reka je uglavnom uska, puna stenja i grana koje se nadvijaju nad vodom. Trenutak nepažnje može značiti sigurno ispadanje iz čamca. Drugi dan splavarenja počinje od Berana a završava se u Ribarevini.

Drugog dana splavarenja prolazi se kroz najduži i najjači buk na Balkanu - Tifran. Posebnost Tifrana leži u činjenici da se u tom delu korita reke Lim nalaze ogromne stene koje su pale u rasporedu srećnom po sve limske splavare tokom izgradnje magistralnog puta Bijelo polje - Plav. Na kraju drugog dana splavarenja imamo body-rafting ispod mosta u Ribarevini, što je posebna atrakcija za sve učesnike splavarenja.

Treći dan splavarenja se prolazi kroz prelepu Kumaničku klisuru i splavarenje se završava u Brodarevu.

U okviru ovog splavarenja obilazi se jedan od tri isceliteljska pravoslavna manastira - Kumanica, koji se nalazi na granici Srbije i Crne Gore. Splavarenje Limom podrazumeva dva noćenja, od kojih je jedno u pansionskom smeštaju u Beranama, a drugo u planinarskom domu Sopotnica na 1000m nadmorske visine i u neposrednoj blizini neverovatnih vodopada reke Sopotnice.

 

 


Pokreće Rafting club Alpha team.